Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΚΑΝΕ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ...ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ !


Μια παράξενη ιστορία είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Ο Malcolm Brabant, ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα εμφάνισε ψυχωσικές αντιδράσεις μετά από εμβόλιο που έκανε στη χώρα μας.

Ο δημοσιογράφος, που χαίρει βαθιάς εκτιμήσεως στο BBC και είναι βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής, χρειάστηκε να κάνει εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού, αφού ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στην Ακτή Ελεφαντοστού, προκειμένου να καλύψει τον εμφύλιο πόλεμο στην αφρικανική χώρα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Mail on Sunday, λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό εμφάνισε πυρετό και η κατάστασή του χειροτέρεψε ταχύτατα.
Η Δανέζα σύζυγός του, βραβευμένη συγγραφέας, Trine Villemann, περιγράφει στην εφημερίδα: "Μέσα σε δυο ή τρεις ώρες, άρχισε να τρέμει. Όλο το κρεβάτι τρανταζόταν μπρος-πίσω. Ήταν σε φρικτή κατάσταση".
Μερικές μέρες αργότερα άρχισε να έχει παραισθήσεις. Η σύζυγός του διηγείται ότι, ενώ παρακολουθούσαν το γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ στην τηλεόραση, ο σύζυγός της χαιρετούσε στρατιωτικά κάθε φορά που έβλεπε κάποιον ένστολο στην οθόνη. Η κατάσταση γινόταν ολοένα και χειρότερη, αφού το επόμενο βράδυ της τηλεφώνησε και της είπε κλαίγοντας ότι είναι ο Ιησούς Χριστός.
Ο Βρετανός δημοσιογράφος τις επόμενες μέρες εμφάνισε αϋπνία, ήταν ευερέθιστος και αγχώδης και εισήχθη για λίγες μέρες σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών, ενώ το τελευταίο διάστημα νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική στην Κοπεγχάγη, πατρίδα της συζύγου του.
"Ο σύζυγός μου δεν είχε παρουσιάσει στο παρελθόν κάτι παρόμοιο ούτε υπάρχει ιατρικό ιστορικό στην οικογένειά του", είπε η Villemann, η οποία ζήτησε εξηγήσεις από την γαλλική εταιρεία παραγωγής του εμβολίου, Sanofi Pasteur, αλλά δεν έλαβε ποτέ απάντηση, μέχρι που άρχισε να μαζεύει μέσω διαδικτύου υπογραφές.

"Με αγνοούσαν για μήνες μέχρι που άρχισα να μαζεύω υπογραφές και μου έλεγαν ότι το εμβόλιο ήταν μια χαρά, αλλά αρνούνταν να μου δώσουν τα χαρτιά της έρευνάς τους", είπε η Δανέζα συγγραφέας στη βρετανική εφημερίδα.
Υπό την πίεση των υπογραφών, η φαρμακευτική εταιρεία ζήτησε το πρόσφατο ιατρικό ιστορικό του Brabant και ανακοίνωσε ότι, αν και συμπάσχει με την κατάσταση, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε δεν διαπίστωσε κάποιο πρόβλημα στη συγκεκριμένη παρτίδα εμβολίων και ότι τα προβλήματα του ασθενούς δεν μπορούν να συνδεθούν με τη χορήγηση του εμβολίου εναντίον του κίτρινου πυρετού.
Τα ερωτήματα ωστόσο παραμένουν.


ΠΗΓΗ : http://www.cosmo.gr/Epikairotita/Kosmos/Eidiseis/emvolio-trelane-antapokrith-toy-bbc-sthn-athhna.1524224.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...